Autorondreis De Nostalgie van de DDR
Indicatieprijs 902 €

Autorondreis De Nostalgie van de DDR

Flextours
Aanmaakdatum: maandag 15 april 2024
Ref ID: 8949350
per persoon Indicatieprijs
902 €
Gebaseerd op 2 volwassenen
Aanmaakdatum: maandag 15 april 2024
Bestemmingen: Duisburg, Weimar, Leipzig, Dresden, Berlijn, Rheinsberg, Rügen Eiland, Bremen
Thema's

Beschrijving

17 sep
Autoreis van 164 Kilometers - 1uur 57min
Utrecht
Duisburg
17 sep
1. Duisburg
Overnachten
Reisbeschrijving: Duisburg, ligt in het westen van Duitsland, is een stad die een rijke industriële geschiedenis combineert met moderne levendigheid. De haven van Duisburg is een van de grootste binnenhavens van Europa en speelt een cruciale rol in de handel. Het Landschaftspark Duisburg-Nord, een voormalige staalfabriek omgebouwd tot een cultureel en recreatief centrum, trekt bezoekers met zijn unieke mix van industrieel erfgoed en groene ruimtes. De stad heeft musea, theaters en levendige markten. Het Innenhafen, een gerenoveerd havengebied, biedt restaurants en uitgaansgelegenheden aan het water. Duisburg is een stad die het verleden omarmt en naar de toekomst kijkt.
Meer informatie
17 sep
Hotel only
1 Nacht
18 sep
Autoreis van 393 Kilometers - 4uur 50min
Duisburg
Weimar
18 sep
2. Weimar
Overnachten
Reisbeschrijving: Weimar, ligt in het hart van Duitsland, is een stad doordrenkt van culturele betekenis en historische waarde. Bekend als de thuisbasis van grote literaire en artistieke figuren zoals Goethe, Schiller en Bach, straalt Weimar een intellectuele en artistieke sfeer uit. Het indrukwekkende Bauhaus-museum en het historische stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, trekken bezoekers aan. Het Schloss Weimar en parken zoals het Park an der Ilm voegen een vleugje koninklijke pracht toe. Weimar is een eerbetoon aan Duitsland's rijke erfenis van kunst, cultuur en intellectuele prestaties.
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 130 Kilometers - 1uur 36min
Weimar
Leipzig
19 sep
3. Leipzig
Overnachten
Reisbeschrijving: Leipzig, is een stad die bekend staat om zijn levendige culturele scene, historische erfgoed en bruisende sfeer. Als thuisbasis van componist Johann Sebastian Bach en schrijver Johann Wolfgang von Goethe heeft Leipzig een rijke muzikale en literaire geschiedenis. De stad herbergt prestigieuze muziekfestivals, waaronder het Bachfest en het Wave-Gotik-Treffen. Het historische stadscentrum heeft charmante straatjes, oude kerken en de imposante Thomaskirche. Moderne kunstgalerijen en trendy winkels floreren in de wijk Plagwitz. Leipzig combineert het beste van het verleden en het heden en biedt bezoekers een boeiende en dynamische ervaring.
Meer informatie
19 sep
Hotel only
1 Nacht
20 sep
Autoreis van 121 Kilometers - 1uur 34min
Leipzig
Dresden
20 sep
4. Dresden
Overnachten
Reisbeschrijving: Dresden, ligt aan de oevers van de Elbe in Duitsland, is een culturele schatkamer en een architectonisch juweel. De stad, vaak bekend als "Florence aan de Elbe", herbergt adembenemende barokke en neoclassicistische gebouwen, waaronder de beroemde Frauenkirche en het Zwinger-paleis. De historische binnenstad, een UNESCO-werelderfgoed, biedt geplaveide straten, schilderachtige pleinen en musea van wereldklasse. Langs de rivier kunnen bezoekers genieten van prachtige uitzichten en ontspannen wandelingen. Dresden is ook een centrum voor kunst en muziek, met uitstekende theaters en orkesten. Deze stad weet een harmonieuze mix van geschiedenis en cultuur te bieden.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 193 Kilometers - 2uur 30min
Dresden
Berlijn
23 sep
5. Berlijn
Overnachten
Reisbeschrijving: Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, is een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en innovatie. Het Brandenburger Tor en de overblijfselen van de Berlijnse Muur weerspiegelen de turbulente geschiedenis van de stad. Bezoekers kunnen iconische bezienswaardigheden zoals de Reichstag, de Fernsehturm en het Holocaust Memorial verkennen. Berlijn biedt een diverse culturele scene met talloze musea, galerijen en theaters. De stad heeft een eclectische mix van wijken, elk met een eigen unieke karakter, van het trendy Kreuzberg tot het chique Charlottenburg. Berlijn is een smeltkroes van stijlen, smaken en ervaringen die blijvend indruk maken.
Meer informatie
25 sep
Autoreis van 92 Kilometers - 1uur 34min
Berlijn
Rheinsberg
25 sep
6. Rheinsberg
Overnachten
Reisbeschrijving: Rheinsberg, een idyllisch stadje in het noorden van Duitsland, straalt charme en rust uit. Gelegen aan de oevers van het kristalheldere Grienericksee-meer, biedt het een prachtig landschap en mogelijkheden voor watersport. Het indrukwekkende Rheinsberg-paleis, omringd door goed onderhouden tuinen, is een architectonisch meesterwerk en een bron van cultureel erfgoed. De stad heeft nauwe banden met literaire figuur Kurt Tucholsky, en zijn huis is een herinnering aan zijn invloed op de Duitse literatuur. Rheinsberg biedt een ontsnapping uit het stadsleven en een kans om te genieten van de rustige en schilderachtige sfeer van het Duitse platteland.
Meer informatie
27 sep
Autoreis van 207 Kilometers - 2uur 52min
Rheinsberg
Rügen Eiland
27 sep
7. Rugen Island
Overnachten
Reisbeschrijving: Rügen, het grootste eiland van Duitsland gelegen aan de Oostzee, biedt een betoverende mix van natuurlijke schoonheid en historische charme. De krijtrotsen van Königsstuhl zijn een adembenemend natuurwonder en een hoogtepunt van het eiland. Rügen is bezaaid met schilderachtige badplaatsen, zoals Binz en Sellin, met prachtige stranden en elegante architectuur. Het historische stadje Stralsund, verbonden met Rügen via een brug, is opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed en biedt gotische architectuur en maritieme geschiedenis. Rügen is een bestemming die zowel natuurliefhebbers als cultuurzoekers zal bekoren, met een unieke mix van landschappen en erfgoed.
Meer informatie
27 sep
Hotel only
3 Nachten
30 sep
Autoreis van 422 Kilometers - 4uur 24min
Rügen Eiland
Bremen
30 sep
8. Bremen
Overnachten
Reisbeschrijving: .Bremen, een stad in Noord-Duitsland, straalt een boeiende mix uit van geschiedenis, cultuur en maritieme flair. De historische binnenstad, met zijn prachtige vakwerkhuizen en middeleeuwse architectuur, ademt een authentieke sfeer uit. Het Rolandstandbeeld en het stadhuis, beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zijn iconische symbolen van de stad. Bremen heeft ook een levendige moderne kant, met hippe cafés, kunstgalerijen en bruisende markten. Het Schnoorviertel, een charmante wijk met smalle straatjes, biedt een nostalgische blik op het verleden. Bremen is een stad die trots haar tradities behoudt en tegelijkertijd vooruitkijkt naar de toekomst.
Meer informatie
30 sep
Hotel only
1 Nacht
01 okt
Autoreis van 334 Kilometers - 3uur 42min
Bremen
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 

Voor dit aanbod gelden afwijkende aanbetalings-, wijzigings- en annuleringsvoorwaarden ten opzichte van de ANVR Reisvoorwaarden.

In de totaalprijs zijn onze servicekosten en bijdrage ANVR inbegrepen. Exclusief zijn de toeslagen die van toepassing zijn bij pakketreizen (vervoer + verblijf): bijdrage SGR à € 5,00 per persoon en bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen à € 2,50 per boeking.

per persoon Indicatieprijs
902 €
Gebaseerd op 2 volwassenen
Pas deze reis aan en boek
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Accommodaties 8

Ons aanbod van rondreizen

Laat je inspireren!

Bekijk ons volledige aanbod