Riga, Letland

Riga, Letland

Goedkope accommodaties in Riga

Bekijk alle accommodaties

Riga Letland

Riga, de hoofdstad van Letland, is een uitstekende toeristische bestemming om verschillende redenen:


1. Historische charme: Riga heeft een prachtige oude stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met smalle geplaveide straatjes en goed bewaarde middeleeuwse architectuur.


2. Jugendstil-architectuur: De stad staat bekend om zijn uitgebreide collectie jugendstil-gebouwen, waardoor het een van de beste plekken ter wereld is om deze architecturale stijl te bewonderen.


3. Culinaire geneugten: Proef heerlijke Letse gerechten in lokale restaurants, zoals spektaart en haring met uien.


4. Riga Central Market: Dit is een van de grootste markten in Europa en biedt een breed scala aan verse producten, vlees, vis en ambachtelijke producten.


5. Groene ruimtes: Geniet van de vele parken en groene ruimtes in de stad, waaronder het Bastejkalns-park en het Kronvalda-park.


6. Kulturele scène: Riga heeft diverse musea, theaters en kunstgalerijen, waaronder het Art Nouveau Museum en het Letse Nationaal Kunstmuseum.


7. De Rigaer Burcht: Dit middeleeuwse kasteel aan de rivier de Daugava is een historische bezienswaardigheid en biedt een prachtig uitzicht op de stad.


8. Riviercruises: Maak een boottocht over de rivier de Daugava om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.


9. Gastvrijheid: De Letse cultuur staat bekend om haar gastvrije aard, wat bijdraagt aan een aangenaam verblijf voor bezoekers.


10. Betaalbaarheid: Riga is over het algemeen een betaalbare bestemming, wat het aantrekkelijk maakt voor reizigers met verschillende budgetten.


Kortom, Riga biedt een unieke mix van geschiedenis, architectuur, cultuur en culinaire ervaringen, waardoor het een boeiende toeristische bestemming is in de Baltische regio.

Aanbevolen luchthaven
Riga Intl (RIX)
Bezienswaardigheden
  • International Exhibition Center
  • St. Pedro Church
  • Riga Castle
nabijgelegen bestemmingen
  • Jurmala a 16,67 km
  • Ķekava a 20,42 km