Reykjavik, Ijsland

Reykjavik, Ijsland

Goedkope accommodaties in Reykjavik

Bekijk alle accommodaties

Reykjavik Ijsland

Reykjavik is een prachtige bestemming voor een citytrip om verschillende redenen:


1. Natuurlijke schoonheid: Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, biedt gemakkelijke toegang tot de adembenemende natuurlijke schoonheid van het land, waaronder geothermische warmwaterbronnen, lavavelden en watervallen.


2. Geothermische baden: Ontspan in de beroemde Blue Lagoon of bezoek een van de vele geothermische baden in de buurt van Reykjavik voor een unieke wellness-ervaring.


3. Moderne architectuur: De stad heeft een mix van moderne architectuur en kleurrijke huizen, waardoor het een interessante visuele bestemming is.


4. Culturele scène: Reykjavik heeft een bruisende kunst- en muziekscene. Bezoekers kunnen genieten van lokale kunstgalerijen, live muziekoptredens en filmfestivals.


5. IJslandse keuken: Proef traditionele IJslandse gerechten, zoals lam, vis en gefermenteerde haai, in de restaurants van Reykjavik.


6. Vikinggeschiedenis: Leer over de rijke Vikinggeschiedenis van IJsland in musea zoals het Nationaal Museum en het Saga Museum.


7. Noorderlicht: Als je geluk hebt, kun je het noorderlicht zien vanuit de stad of met een korte rit naar buiten.


8. Gastvrijheid: De inwoners van Reykjavik staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, wat je verblijf nog aangenamer maakt.


9. Compacte stad: Reykjavik is een compacte stad, wat betekent dat je gemakkelijk te voet of met de fiets kunt verkennen en veel bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar liggen.


Kortom, Reykjavik combineert de opwinding van een bruisende hoofdstad met de mogelijkheid om de ongerepte natuur van IJsland te ontdekken, wat het tot een mooie en veelzijdige citytripbestemming maakt.

Aanbevolen luchthaven
Keflavik International Airport (KEF)
Bezienswaardigheden
nabijgelegen bestemmingen
  • Hveragerði a 39,56 km
  • Borgarnes a 44,49 km
  • Reykjanes a 32,07 km