Praag, Tsjechië

Praag, Tsjechië

Goedkope accommodaties in Praag

Bekijk alle accommodaties

Praag Tsjechië

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een uitstekende bestemming voor een citytrip om diverse redenen:


1. Historische betekenis: Praag heeft een rijke geschiedenis en wordt vaak aangeduid als de "Gouden Stad". De oude stadskern is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


2. Architecturale pracht: De stad heeft een unieke mix van architecturale stijlen, waaronder gotische, barokke, renaissance en art-nouveau gebouwen. Het Praagse kasteel is een van de grootste kastelen ter wereld.


3. Karelsbrug: Deze iconische stenen brug uit de 14e eeuw is een bezienswaardigheid op zich en biedt een prachtig uitzicht op de stad.


4. Astronomische klok: De Astronomische Klok op het Oude Stadsplein is een wonder van middeleeuwse techniek en een must-see.


5. Cultuur en kunst: Praag heeft tal van musea, theaters en kunstgaleries, waaronder het Nationaal Museum en het Dansende Huis.


6. Culinaire geneugten: Proef heerlijke Tsjechische gerechten zoals goulash, knoedels en trdelník (zoete deegwaren).


7. Biercultuur: Tsjechië is beroemd om zijn bier, en Praag heeft talloze brouwerijen en bierhallen waar je kunt genieten van lokale bieren.


8. Groene ruimtes: Ontspan in de vele parken en tuinen, waaronder het Letná-park met een geweldig uitzicht over de stad.


9. Romantische sfeer: Praag staat bekend als een romantische bestemming, met zijn schilderachtige straatjes en prachtige bruggen.


10. Betaalbaarheid: In vergelijking met veel andere Europese hoofdsteden is Praag relatief betaalbaar, wat het aantrekkelijk maakt voor budgetbewuste reizigers.


Kortom, Praag biedt een schat aan geschiedenis, architectuur, cultuur, culinaire geneugten en een romantische sfeer, waardoor het een topbestemming is voor een citytrip in Midden-Europa.

Aanbevolen luchthaven
Praga Ruzyne (PRG)
Bezienswaardigheden
  • Prague Congress Centre
  • Callejón del oro
  • Charles Bridge