Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Goedkope accommodaties in Edinburgh

Bekijk alle accommodaties

Edinburgh Verenigd Koninkrijk


Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een geweldige stedentripbestemming om diverse redenen. Hier zijn enkele redenen waarom Edinburgh zo aantrekkelijk is voor reizigers:


 1. Historische rijkdom: Edinburgh heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad is bezaaid met historische bezienswaardigheden, waaronder het Edinburgh Castle, het Palace of Holyroodhouse en de Royal Mile, een oude koninklijke weg.
 2. Prachtige architectuur: Edinburgh staat bekend om zijn prachtige architectuur, variërend van middeleeuwse kastelen tot elegante Georgische herenhuizen. De stad heeft ook een mix van historische en moderne gebouwen die samen een unieke skyline vormen.
 3. Kunst en cultuur: Edinburgh is een cultureel centrum met talloze theaters, musea en galerieën. De stad is wereldberoemd om het Edinburgh Festival Fringe, het grootste kunstfestival ter wereld.
 4. Natuurlijke schoonheid: Edinburgh wordt omringd door adembenemende natuurlijke schoonheid, zoals de heuvelachtige Arthur's Seat, waar je kunt wandelen en genieten van panoramische uitzichten over de stad, en de nabijgelegen kustlijn van Schotland.
 5. Literaire erfenis: Edinburgh heeft een indrukwekkende literaire erfenis en is de geboorteplaats van beroemde schrijvers zoals Sir Walter Scott, Robert Burns en J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-serie. Je kunt plaatsen bezoeken die geassocieerd worden met deze schrijvers, zoals de Writers' Museum.
 6. Vriendelijke bevolking: De Schotten staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, wat het verblijf in Edinburgh aangenaam maakt.
 7. Winkelen: Edinburgh biedt diverse winkelmogelijkheden, variërend van luxe boetieks tot lokale markten. De straten van de stad zijn gevuld met winkels waar je Schotse souvenirs, kunst en ambachten kunt kopen.
 8. Whisky-proeverijen: Schotland is beroemd om zijn whisky, en Edinburgh is een geweldige plek om een whisky-proeverij te ervaren. Er zijn talloze whisky-bars en distilleerderijen in en rond de stad.
 9. Eten en drinken: Proef de heerlijke Schotse gerechten, zoals haggis, neeps en tatties, en geniet van traditionele Schotse pubs en restaurants.
 10. Festivals en evenementen: Edinburgh organiseert het hele jaar door diverse festivals en evenementen, van het beroemde Edinburgh International Festival tot het Edinburgh International Book Festival en de Royal Edinburgh Military Tattoo.


Kortom, Edinburgh biedt een schat aan culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden, evenals een levendige sfeer en vriendelijke bevolking. Het is een aantrekkelijke stedentripbestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de Schotse cultuur, geschiedenis en gastvrijheid.

Aanbevolen luchthaven
Edinburgh (EDI)
Bezienswaardigheden
 • Royal Botanic Garden of Edinburgh
 • Canongate
 • Ross Fountain
nabijgelegen bestemmingen
 • Stirling a 49,93 km
 • Saint Andrews a 48,60 km
 • Noord Berwick a 31,39 km