Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen, Denemarken

Goedkope accommodaties in Kopenhagen

Bekijk alle accommodaties

Kopenhagen Denemarken

Een citytrip naar Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een geweldig idee om verschillende redenen:


1. Scandinavische charme: Kopenhagen biedt een unieke combinatie van moderne stedelijke ontwikkeling en Scandinavische charme, met schilderachtige straten en kleurrijke huizen.


2. Historische en hedendaagse architectuur: Bewonder zowel historische bezienswaardigheden zoals Rosenborg Slot en het Koninklijk Paleis als moderne architecturale hoogtepunten zoals de Opera van Kopenhagen en de 'The Black Diamond' Koninklijke Bibliotheek.


3. Fietsvriendelijk: Kopenhagen staat bekend als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, en je kunt de stad gemakkelijk per fiets verkennen.


4. Tivoli Gardens: Bezoek 's werelds op een na oudste pretpark, Tivoli Gardens, met attracties, tuinen en entertainment voor alle leeftijden.


5. Scandinavische keuken: Proef heerlijke Scandinavische gerechten, zoals smørrebrød (belegde boterhammen) en haring, in lokale restaurants en markten.


6. Kunst en cultuur: Kopenhagen heeft een levendige kunst- en cultuurscene, met musea zoals het Nationaal Museum en het Louisiana Museum voor Moderne Kunst.


7. Hygge-levensstijl: Ervaar de beroemde Deense levensstijl van 'hygge', die draait om comfort, gezelligheid en welzijn.


8. Gastvrijheid: De Denen zijn gastvrij en vriendelijk, wat bijdraagt aan de positieve sfeer in de stad.


9. Groene ruimtes: Geniet van de vele parken en tuinen, waaronder de prachtige koninklijke parken, zoals Kongens Have en Frederiksberg Have.


Kortom, Kopenhagen biedt een aangename mix van geschiedenis, cultuur, architectuur en een ontspannen levensstijl, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor een citytrip in Scandinavië.

Aanbevolen luchthaven
Kastrup (CPH)
Bezienswaardigheden
nabijgelegen bestemmingen
  • Roskilde a 30,71 km
  • Malmo a 30,69 km
  • Lund a 39,15 km