Boedapest, Hongarije

Boedapest, Hongarije

Goedkope accommodaties in Boedapest

Bekijk alle accommodaties

Boedapest Hongarije

Budapest, de hoofdstad van Hongarije, is een prachtige Europese stad met een rijke geschiedenis en een breed scala aan attracties en activiteiten. Er zijn verschillende redenen waarom mensen Budapest willen bezoeken:


 1. Historische en architectonische pracht: Budapest is bezaaid met historische gebouwen, paleizen, kerken en bruggen. Enkele opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Buda-kasteel, het Parlementsgebouw, de Matthiaskerk en de Kettingbrug. Deze architectonische meesterwerken bieden een inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad.
 2. Badhuizen en thermale baden: Budapest staat bekend als de "Stad van de Baden" vanwege de overvloed aan thermale baden en spa's. Je kunt ontspannen en genezen in historische badhuizen zoals het Széchenyi-bad en het Gellért-bad, en genieten van de heilzame werking van het thermale water.
 3. Donau-rivier: Budapest is verdeeld in twee delen door de prachtige Donau-rivier. Een boottocht op de Donau biedt een panoramisch uitzicht op de stad en haar bruggen en is vooral indrukwekkend 's nachts wanneer de stad verlicht is.
 4. Cultuur en kunst: Budapest heeft een levendige culturele scene, met talloze theaters, opera's en musea. Bezoek bijvoorbeeld het Hongaars Nationaal Museum en de Hongaarse Staatsopera voor een culturele ervaring.
 5. Winkelen: Budapest heeft een verscheidenheid aan winkelstraten, van de chique Váci Street tot de lokale markten waar je handgemaakte souvenirs kunt kopen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de beroemde Grote Markthal, waar je traditionele Hongaarse gerechten en ambachten kunt kopen.
 6. Nachtleven: Budapest heeft een bruisend nachtleven met talloze bars, clubs en restaurants. De stad staat bekend om zijn ruïnebars, unieke uitgaansgelegenheden die zijn gevestigd in oude gebouwen en binnenplaatsen.
 7. Hongaarse keuken: Proef de heerlijke Hongaarse gerechten, zoals goulash, paprika-kip, en een verscheidenheid aan gebak en desserts. Budapest biedt ook een breed scala aan restaurants, van lokale eetgelegenheden tot gastronomische ervaringen.
 8. Feesten en festivals: Budapest organiseert het hele jaar door verschillende festivals, waaronder het Budapest International Documentary Festival, het Budapest Wine Festival en het Budapest Christmas Fair.


Kortom, Budapest is een stad die geschikt is voor reizigers met uiteenlopende interesses, van geschiedenis en cultuur tot ontspanning en uitgaan. De stad biedt een onvergetelijke ervaring met zijn prachtige bezienswaardigheden en gastvrije sfeer.

Wikipedia
Aanbevolen luchthaven
Budapest Ferenc Liszt (BUD)
Bezienswaardigheden
 • Dohány Street Synagogue
 • Hungarian Railway Museum
 • Rudas baths
nabijgelegen bestemmingen
 • Gödöllő a 25,70 km
 • Visegrad a 31,98 km
 • Esztergom a 36,74 km