Bilbao, Spanje

Bilbao, Spanje

Goedkope accommodaties in Bilbao

Bekijk alle accommodaties

Bilbao Spanje

Bilbao is een stad in het noorden van Spanje en de hoofdstad van de provincie Biskaje. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om Bilbao te bezoeken:


 1. Guggenheim Museum: Het Guggenheim Museum in Bilbao is wereldberoemd vanwege zijn opvallende architectuur, ontworpen door Frank Gehry. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken en trekt kunstliefhebbers van over de hele wereld.
 2. Culinaire ervaring: Bilbao staat bekend om zijn uitstekende gastronomie. De stad heeft talloze pintxos-bars waar je kunt genieten van heerlijke tapas-achtige hapjes. Bovendien zijn er vele restaurants die traditionele Baskische gerechten serveren, zoals verse vis, cider en pintxos.
 3. Historische en culturele bezienswaardigheden: Bilbao heeft een rijke geschiedenis en biedt een verscheidenheid aan historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder de oude binnenstad (Casco Viejo), de kathedraal van Santiago, en het Euskal Museoa (Baskisch Museum).
 4. Stadsvernieuwing: Bilbao heeft de afgelopen decennia aanzienlijke stadsvernieuwing ondergaan en staat bekend om zijn architectonische pracht en moderne infrastructuur. De stad biedt een interessante mix van oude en nieuwe gebouwen en straten.
 5. Natuurlijke schoonheid: De omgeving van Bilbao is prachtig en biedt mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Je kunt de omliggende bergen verkennen, zoals de Pyreneeën, of de kust van de Golf van Biskaje bezoeken.
 6. Lokale festivals: Bilbao organiseert regelmatig lokale festivals en evenementen die een geweldige manier zijn om de Baskische cultuur te ervaren. Enkele bekende evenementen zijn Aste Nagusia (de Grote Week) en La Tamborrada.
 7. Baskische cultuur: Bilbao is gelegen in het hart van het Baskenland, en het is een geweldige plek om de rijke Baskische cultuur te ontdekken, waaronder de taal, muziek, dans en tradities.


Kortom, Bilbao heeft veel te bieden, van kunst en cultuur tot culinaire hoogstandjes en prachtige natuur. Het is een bestemming die zowel geschikt is voor cultuurliefhebbers als voor mensen die willen genieten van de charme van een Baskische stad.

Wikipedia
Aanbevolen luchthaven
Bilbao (BIO)
Bezienswaardigheden
 • archaeological Museum
 • Zubizuri Bridge
 • The Tiger Tower
nabijgelegen bestemmingen
 • Bizkaia a 4,13 km
 • Durango a 25,61 km
 • Laredo a 43,40 km